Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2019-07-16

Ženska klapa koja će vas očarati, poslušajte Fjoret i 'Nismo se znali razumit'!

Hit Records sa velikim zadovoljstvom, predstavlja novog člana brojne glazbene obitelji.

Reći će mnogi, još jedna klapa. Ipak, ovoga puta riječ je o pravom glazbenom biseru. One su mlade, lijepe i uz to, uvjerit će te se sami, fenomenalno zvuče - ženska klapa Fjoret.

Šest mladih dama, čine klapski sastav koji nam stiže iz Tučepa, a postoje od 2007. godine. Tijekom godina, broj članica se mijenjao, a današnji postav čine Tanja Topić (prvi sopran), Romana Lalić Pejković (drugi sopran), Ružana Kovač (prvi alt), Lana Erceg (prvi alt), Ana Vranješ (drugi alt) i Vanja Domazet (drugi alt).

Fjoret nije nepoznat pratiteljima klapske glazbe, dapače. Godinama su nagrađivane sudionice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, sudjeluju i na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, a rado su viđene gošće na brojnim klapskim smotrama.

Nakon autorskih pjesama, 'Jubav si moja', 'Još nas ima', 'Ruke', 'Biokovo, oče o' kamena' i 'Da imamo nas',  predstavljaju novu pjesmu 'Nismo se znali razumit'.

Za tekst nove skladbe, koja je ujedno i njihov adut za ovogodišnje izdanje Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima 21.07., zaslužna je autorica iz redova same klape. Ružana Kovač osim nekih pjesama za Fjoret, potpisuje i tekstove, za brojne druge poznate klapske sastave.

Njezin tekst 'Nismo se znali razumit', ovoga je puta uglazbio Mislav Biočina, aranžman je zajedničko djelo Mojimira Čačije i Hrvoja Domazeta, dok produkciju potpisuje Tomislav Mrduljaš.

Fjoretice kroz smijeh ističu, kako bi im ova pjesma, na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme, nakon treće i druge nagrade žirija, mogla napokon donijeti i onu najvrjedniju, prvu nagradu.

'Riječ je o jednoj pravoj ženskoj životnoj baladi koja će, nadamo se, pronaći svoj put do slušatelja. Sa tekstom se lako saživjeti, a melodija jednostavno nosi. Iskreno vjerujemo, kako upravo ova skladba ima - ono nešto.', poručuju iz Fjoreta.

A da imaju ono nešto, jasno je i ako se zna, da im i struka i publika često znaju reći, kako zvuče kao prava muška klapa, što je u svijetu klapske glazbe, u svakom slučaju kompliment. Novu pjesmu 'Nismo se znali razumit', poslušajte na YouTube kanalu  - https://youtu.be/NhH8JDZRA-k

Jedno je sigurno, uz žensku klapu Fjoret, u budućnosti se vežu, samo najljepše vijesti.

Autor glazbe: Mislav Biočina
Autor teksta: Ružana Kovač
Autor aranžmana: Mojimir Čačija/Hrvoje Domazet
Glazbeni producent: Tomislav Mrduljaš
Tonski snimatelj: Hrvoje Domazet

Foto: Vlade Zemunik

Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
 1. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

  HALID BEŠLIĆ - BEST OF  

 2. IVAN ZAK - SVE SI MOJE

  IVAN ZAK - SVE SI MOJE  

 3. NEMA BOLJEG 1

  NEMA BOLJEG 1  

 4. PRAVILA IGRE - NEBO NA MOJOJ STRANI

  PRAVILA IGRE - NEBO NA MOJOJ STRANI  

 5. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

  ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  

 6. UČITELJICE - LUDA KUĆA

  UČITELJICE - LUDA KUĆA  

 7. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

  KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

 8. NEDA UKRADEN - TERAPIJA

  NEDA UKRADEN - TERAPIJA  

 9. DORIS DRAGOVIĆ - DORIS SPALADIUM ARENA

  DORIS DRAGOVIĆ - DORIS SPALADIUM ARENA  

 10. HARI RONČEVIĆ - DA NAPIŠEŠ NA NEBU

  HARI RONČEVIĆ - DA NAPIŠEŠ NA NEBU

Top 10 najprodavanijih
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T