Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2021-02-02

Vedran Peharda Sextet i Hana Hegedušić u 'zvjezdanoj' jazz kompoziciji 'Swinging with the stars'!

'Swinging with the stars' naslov je skladbe kojom se ljubiteljima jazz glazbe, a i onima koji će to tek postati, predstavlja Vedran Peharda Sextet feat. Hana Hegedušić ,  koji po svemu sudeći razmišlja na duge staze, jer je ovo samo jedna od pjesama koje čekaju na svjetlo dana.

Iako je istoimena pjesma isprva zamišljena kao instrumental, nagovorom Vedranovog brata Ariana Peharde ujedno zaslužnim za tekst, ova glazbena priča obogaćena je ženskim vokalom. Hana Hegedušić izvrsno se uklopila kao gošća svojim prepoznatljivim glasom, te tako upotpunila ugođaj čitave pjesme, a svoje iznimno zadovoljstvo iskazao je i Vedran, 'Izuzetno sam zadovoljan što je Hana Hegedušić pristala na suradnju s nama i vrlo sugestivno i dojmljivo otpjevala, te dodatno oplemenila svojim osobitim glasom cijelu kompoziciju.'

Ni Hana nije krila svoje skromno oduševljenje pozivom na suradnju,

'Do suradnje je došlo vrlo jednostavno, Vedran mi se javio, poslao je pjesmu 'Swinging with the stars', poslušala sam je i moram priznati da mi se odmah svidjela. Snimili smo je, i dalje je krenulo sve samo od sebe. Nadam se i vjerujem da će se svidjeti i vama, te da će te uživati', poručila je Hana.

Hana je diplomirana glumica, završila je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Poznata je po ulogama u filmovima 'Pjevajte nešto ljubavno', 'Blagajnica hoće ići na more', 'Koko i duhovi', te mnogi drugi, a zapaženije televizijske uloge u kojima se našla su 'Bumerang', 'Bitange i princeze','Stipe u gostima' i druge.

No, kako je oduvijek voljela glumiti i plesati, tako je svoje dvije velike ljubavi spojila glumeći i u mjuziklima. Do sada je nastupila u četiri mjuzikla, a za ulogu Velme Kelly, u svom prvom mjuziklu 2004., dobila je Nagradu hrvatskog glumišta.

Za skladbu 'Swinging with the stars', glazbu i aranžman potpisuje Vedran Peharda koji je svoj interes za glazbom uopće započeo s petnaest  godina kada je svojevremeno upisao privatne sate gitare. Kasnije nastavlja samostalno što je rezultiralo osmišljavanjem metode za učenje harmonije na gitari sadržanoj u mobilnoj aplikaciji Let Me Chord.

U međuvremenu se rodila i prva ljubav prema jazz glazbi u kojoj je aktivan cijelo vrijeme svirajući s raznim sastavima, a također je i redovan član jednog čakovečkog banda. Stoga, nekako je bilo prirodno da se otisne baš u jazz-u i u njega uloži.

Posebnost ove skladbe krije se i u samoj priči oko stvaranja iste, ' "Swinging With The Stars" nastala je prije nešto manje od tri godine. Sjećam se da sam uzeo gitaru i da se pojavilo prvih par tonova melodije s dva akorda F mol i C mol. Budući da  mi se prvih nekoliko tonova melodije činilo interesantnima  odlučio sam dalje razrađivati temu i u naletu inspiracije ubrzo je bila gotova čitava kompozicija. Nakon što sam definirao melodiju i harmonije, napisao sam osnovni aranžman za pjesmu. Dvije godine kasnije, okupivši sadašnji bend, uspjeli smo na probama dovršiti kompoziciju uskladivši sve glazbene elemente. ', poručuje Vedran Peharda.

Spojiti vizualno talent Hane Hegedušić i Vedran Peharda Sextet-a u tonovima jazz-a, za Matiju Benića koji stavlja potpis na režiju i montažu, predstavio je izazov koji je uspješno svladao svojim osebujnim stilom i atmosferom, a zagasitim koloritom snažno i jasno podcrtao estetiku cijelog video spota, koji možete pogledati na Youtube link-u: https://youtu.be/be5fCyvp9kM

Autor glazbe: Vedran Peharda

Autor teksta: Arian Peharda

Autor aranžmana: Vedran Peharda

Glazbeni producent: Ruben Horvat

Tonski snimatelj: Ruben Horvat

Mix i mastering: Ruben Horvat

Redatelj/snimatelj spota: Matija Benić

Foto: Foto by Klikam studio/Ada Nela Peharda

Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
  1. IVAN ZAK - MILION

    IVAN ZAK - MILION  





  2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

    MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  





  3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

    DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  





  4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

    ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  





  5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

    PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  





  6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

    KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA





  7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

    BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  





  8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

    KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  





  9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

    HALID BEŠLIĆ - BEST OF  





  10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

    ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM





Top 10 najprodavanijih
No event in the calendar
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T