Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2020-02-06

Željko Krušlin Kruška dobitnik nagrade 'Zvonimir Golob', za najljepšu ljubavnu pjesmu!

Glazbenik sa stotinu talenata. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Željko Krušlin Kruška, koji nas godinama nenametljivo oduševljava svojim pjesmama. Pored toga, njegov hobi, slikarstvo, rezultirao je izložbom u Zagrebu, a Željko je i pasionirani sportaš, prvenstveno tenisač.

U kreativnim pauzama tijekom promocije svog aktualnog albuma 'Ljubav.com' u izdanju Hit Recordsa, Željko vrijedno radi na novim pjesmama, a razmišlja i o izdavanju sabranih djela svoje poezije.

Svemu tome, sada je dodao i književnu nagradu, odnosno onu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu. Na natječaj za nagradu 'Zvonimir Golob' ove je godine pristiglo 187 radova. Željkov uspjeh, sa pjesmom 'Romanca', tim je veći jer je 'izboren' u međunarodnoj konkurenciji radova pristiglih iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Austrije, Kanade, Australije.

'Već neko vrijeme moj tim i ja razgovaramo i radimo na okupljanju moje objavljene i neobjavljene poezije, kako bismo sve ukoričili. Vjerojatno je dobro vrijeme, jer je i prije finalizacije naše ideje stigla prva nagrada. Izuzetno sam počašćen da je ova nagrada pripala upravo meni. Lijepo je dobiti ovakav vjetar u leđa, tim više jer će ljudi koji mi pomažu na pripremi zbirke poezije odahnuti. Naime, nagovaranje da pristanem na projekt zvan "zbirka moje poezije" traje već godinu, dvije.', istaknuo je Željko.

Željko Krušlin Kruška ovim se svrstao u društvo uglednih dosadašnjih dobitnika nagrade 'Zvonimir Golob', 'Laska mi uopće biti uvršten u istu kategoriju s Enesom Kiševićem, Lukom Paljetkom,  Mirom Gavranom, Zlatkom Tomičićem, Dragom Štambukom, Božicom Jelušić, Lidijom Bajuk, Alkom Vuicom, Stankom Gjurić, Željkom Krznarićem, Mire Gavrana i preostalom nekolicinom dosadašnjih dobitnika. To mi predstavlja i svojevrsnu bačenu rukavicu, da iz sebe izvučem ono još bolje. Kako je i sam Zvonimir Golob jednom rekao "Ja sam samo čovjek koji piše o onome što vidi i čuje...moje su pjesme moja duša'.'

Svečano uručenje priznanja, koje se sastoji od „Velike zlatne plakete - Zvonimir Golob“, Željku Krušlinu Kruški, bit će 18.02. u zagrebačkom Društvu hrvatskih književnika, u povodu rođenja velikog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba.

Foto: Biljana Gaurina

Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
 1. IVAN ZAK - MILION

  IVAN ZAK - MILION  

 2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

  MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  

 3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

  DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  

 4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

  ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  

 5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

  PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  

 6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

  KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

 7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

  BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  

 8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

  KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  

 9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

  HALID BEŠLIĆ - BEST OF  

 10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

  ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

Top 10 najprodavanijih
No event in the calendar
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T