Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2020-02-28

Predstavljena Škola pjevanja "TONY CETINSKI", na Danima Dore u Opatiji!

Podijeliti iskustvo i znanje sa drugima najljepša je stvar. Upravo to raditi će jedan od najcjenjenijih glazbenika Tony Cetinski, kroz svoju Školu pjevanja "TONY CETINSKI", koja u Opatiji uskoro i službeno počinje s radom.

Kako su Tonyju uvijek u fokusu bili mlađi, talentirani, ali još neafirmirani naraštaji, odlučio je otvoriti školu na rođendan legendarnog velikana Ive Robića. Cilj škole je pridonijeti glazbenoj kulturi Opatije, ojačati pjevačku scenu, vratiti glazbu u sve životne pore grada, te ono najbitnije, pružiti priliku svima onima koji žele naučiti, ali i usavršiti svoje pjevanje. Nije stoga slučajno, što je škola pjevanja "TONY CETINSKI" predstavljena baš na Danima Dore, koji se održavaju u biseru Kvarnera.

Posebnost škole u odnosu na druge je, što nije cilj naučiti djecu pjevati i prepustiti ih samima sebi, već ih isprofilirati prema sklonostima i potražnji na glazbenom tržištu, te usmjeriti dalje. Osim što će polaznici dobiti osnovnu glazbenu naobrazbu i naučiti prije svega pjevati, biti će tu i Tonyjevi osobni satovi scenskog nastupa, tonska snimanja, upoznavanje sa profesionalnim studijom, probne snimke, te eventualno jednog dana diskografski ugovor. Tonyjeva diskografska kuća Hit Records, kao i on sam, uvijek pomaže mladima u razvoju njihove karijere i prvim koracima na sceni.

'Smisao života je ono što muči većinu od nas, a ja sam ga tijekom godina uspio pronaći. Pjesma je bila taj smisao od početka, ostala je do danas, ostat će i dalje. Stojim sa obje noge na zemlji i imam potrebu, družiti se sa djecom u školi, jer to je bit. Osjećam se ispunjeno kada prenesem i ono dobro, ali i ono neko lošije iskustvo koje imam. Ozbiljno ću se baviti školom, raditi sa mladima, otkloniti im tremu, a ne samo dati ime školi. Imam želju da netko od polaznika, bude i moj gost na koncertu u Areni Zagreb 30.05., to će im biti na neki način zasigurno vatreno krštenje.
Osim profesora u školi, imati ćemo povremeno goste na radionicama, poput Zdravka Čolića, Gibonnija, Dine Merlina, a koji će djeci prenijeti svoja iskustva.'
, istaknuo je emotivni Tony.

Ideja i sada realizacija škole pjevanja, ne bi bila moguća bez podrške i suradnje Grada Opatije i gradonačelnika Ive Dujmića, te Tonyjeva malog, ali jakog tima gdje svakako valja istaknuti profesore koji će i raditi s djecom, Franciska Gluhak, Slavko Sekulić i Igor Vlajnić.

'Zadovoljan sam. Opatiji treba vratiti glazbenu slavu i ovo je kotačić, koji je nedostajao u toj strategiji razvoja grada. Presretan sam ovom idejom i Tonyjevim snom, jer to je san svih nas u Opatiji.', poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić

Jedan od onih kojima je Tony nesebično pomogao i to još uvijek čini, a kojeg je publika i struka itekako upoznala, prihvatila i već nagradila za dosadašnja postignuća je Jure Brkljača. Mladi glazbenik, predodređen za velike stvari, sutra će nastupiti na Dori, a u Centru Gervais ovom je prigodom otpjevao je svoju veliku uspješnicu 'Lipa'.

Dama koja će svoje bogato iskustvo također prenositi polaznicima škole je Francisca Gluhak. Radila je sa vrhunskim glazbenicima, snimateljima, producentima i organizatorima. Sama je bila učenica i kasnije imala učenike. Pjevala je u studijima, koncertnim dvoranama, jazz barovima, na brodovima, uličnim i jazz festivalima, parkovima, na ulici, na stadionima. Ona jednostavno uživa u glazbi, isto kao što će i učenici uživati u radu s njom.

'Veseli me što sam dio ove priče. Biti ću mentorica, kada je u pitanju jazz i soul glazba i pokušati ću polaznicima prenijeti svojih dvadeset i pet godina iskustva.', poručila je Francisca Gluhak

Uz Franciscu Gluhak, svoje iznimno glazbeno umijeće predstavili su i budući profesori u školi, solist Slavko Sekulić, te dirigent Igor Vlajnić, koji je ovom prigodom kazao, 'Škola spaja vrhunske glazbenike i nas, struku, te će na taj način popuniti prazninu na glazbenom tržištu. Biti će mi drago, ako okupimo one koji stvarno žele učiti, te da ih nadogradimo i pripremimo za izlazak na scenu, to je bit.'

Na prve satove u školi pjevanja "TONY CETINSKI", polaznici će kroz vrata Centra Gervais službeno krenuti od 15. ožujka u 10 sati. Zbog već sada iznimno velikog broja zainteresiranih polaznika, održati će se i audicija za sve prijavljene.

Foto: Smiljan Prpić

Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
 1. IVAN ZAK - MILION

  IVAN ZAK - MILION  

 2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

  MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  

 3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

  DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  

 4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

  ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  

 5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

  PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  

 6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

  KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

 7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

  BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  

 8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

  KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  

 9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

  HALID BEŠLIĆ - BEST OF  

 10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

  ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

Top 10 najprodavanijih
No event in the calendar
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T