Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2010-03-24

Exkluzivno - novi singl i uskoro novi album Teške industrije!

Hit Records s ponosom najavljuje da je Teška industrija postala novi član naše glazbene obitelji. Nova izdavačka kuća, nova pjevačica, novi singl, nova postava, novi album... puno je novosti kod Teške industrije.
Ovom prilikom predstavljamo vam novu Tešku industriju sa novom pjevačicom Leom Mijatović
i njihovu najnoviju pjesmu pod nazivom ''Dolje južno'' koja je ujedno i najavni singl za novi album koji će se naći u prodaji 20. travnja 2010. Glazbu i tekst potpisuje Zlatan Fazlić, a aranžman je djelo Vedada Hadžiavdića i Igora Ivanovića.

Sadašnju postavu grupe Teška industrija čine : Lea Mijatović – vokal, Vedad Hadžiavdić – gitara, Ivica Propadalo – bass, Zrinka Majstorović – klavijature, Robert Domitrović – bubnjevi .

Podsjetimo, Teška industrija predstavila se na 14. Hrvatskom Radijskom Festivalu sa singlom''Hej'',
na Šibenskom festivalu nastupili su sa pjesmom ''Sunce'', krajem prošle godine u novoj postavi predstavili su se na koncertu Zvijezde Hit Recordsa, a na ovogodišnjoj Dori počastili su nas odličnim nastupom s pjesmom „Nazovi stvar pravim imenom“.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Teška industrija osnovana je 1974. godine u Sarajevu na inicijativu klavijaturiste i skladatelja Gabora Lengyela. Originalnu postavu tada su činili bass gitarista Ivica Propadalo, gitarista Vedad Hadžiavdagić, bubnjar Senad Begović, te vodeći vokal Fadil Toskić. Fadila ubrzo zamjenjuje Vajta za čijeg perioda Teška industrija doživljava najsvjetlije trenutke. Početak je bio vrlo žestok i nadasve uspješan.

Već prvi singlovi 'Karavan', 'Jahorina', 'UFO' i 'Maskenbal' postižu veliki uspjeh i nameću Tešku industriju među vodeće grupe tog vremena. Njihov nastupni konceptualni album pod imenom 'Ho-ruk' izlazi početkom 1976., zapamćen kao vrlo moderan i vanvremenski uradak. Bend se deklarirao kao predstavnik „progresivnog hard rocka“ s elementima tadašnjih popularnih folk tema i „simfonijskih“ aranžmana, dok neki smatraju da je njihova glazba bila izvorište kasnijeg novog primitivizma. Grupa prestaje s radom 1978., da bi nakon pune 32 godine u najnovijem sastavu Vajta, Vedo, Gaby i Propadalo ponovno pokrenuli priču. Tijekom 2007. snimaju svoj najnoviji studijski uradak pod imenom 'Kantina' na kojem se našlo 13 skladbi među kojima se, uz njihove evergreene u novim aranžmanskim rješenjima Nikše Bratoša i Vedada Hadžiavdića, našlo i 6 novih autorskih pjesama potpisanih od strane Zlatana Fazlića – Fazle. Sa singlom 'Nas dvoje' ulaze u natjecanje hrvatskog radijskog festivala 2007. kojemu je prethodila zapažena skladba duet s Arsenom Dedićem «Ti si se nekako smanjio».
Slijedi singl 'Bokser i balerina' te nastup na Splitskom festivalu 1977., nakon toga prestaje i suradnja sa Vajtom.

Početkom 2009. godine grupa surađuje sa pjevačicom Martom Kuliš, snima se singl ''Hej'', sa kojim se predstavljaju na Hrvatskom Radijskom Festivalu i ''Sunce'' za Šibensku šansonu.

U jesen 2009. godine započinju suradnju i snimanje novog albuma sa novim vokalom Leom Mijatović.
Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
 1. IVAN ZAK - MILION

  IVAN ZAK - MILION  

 2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

  MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  

 3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

  DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  

 4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

  ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  

 5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

  PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  

 6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

  KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

 7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

  BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  

 8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

  KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  

 9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

  HALID BEŠLIĆ - BEST OF  

 10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

  ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

Top 10 najprodavanijih
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T